1-2 (44) Linus Strömgren (ass Martin Hedvåg)
1-3 (88) Billy Svenske (ass Martin Hedvåg)
Oliver Fredriksson, Martin Hedvåg, Sam Dada
Johan Brorsson, Linus Strömgren
Avb: Andreas Palm, Billy Svenske, Hannes Törnqvist, William Nilsbeck, Hjalmar Carlsson, Oskar Johansson (mv)

Derbyseger för Torpa.
Efter underläge kunde TIF vända och få med sig tre poäng hem från Ekvallen. Efter allt regn blev det spel på b-planen, en liten och svårspelad matta med allt för långt gräs vilket missgynnade passningsspelet. Matchen präglades av mycket felpass men spelet böljade och det skapades en hel del chanser åt bägge håll.
Torpa inledde ganska bra och hade ett litet spelövertag i inledningen. Linus hade ett friläge i 14:e men mv hann ut och räddade till hörna. Strax efter hade Martin ett distansskott som gick utanför. På en vänsterhörna i 22:a var en AIF-spelare nära att göra självmål men mv gjorde en kanonräddning. Sedan följde en dålig period för vår del. Vi förlorade en del närkamper och släppte till chanser. Samuel fick göra en bra dubbelräddning på skott i 27:e minuten. Två minuter senare föll ledningsmålet för hemmalaget. På en lång boll blev det kommunikationsmiss mellan Ludvig och Samuel och Oskar Lagerstedt kunde lyfta in bollen i ett övergivet mål. Vi försökte lyfta upp spelet och på en frispark från Martin nickade Johan Palm i stolpen och på returen sköt Oliver över. Vårt spel var inte som bäst och vi får vara tacksamma att vi fick en ”billig” straff i 42:a minuten. Sam blev krokad i ytterkanten av straffområdet och domaren pekade på punkten. Martin Hedvåg var säker från 11 meter och satte bollen i ena gaveln. Två minuter senare skulle vi även få ett ledningsmål. På en snabb omställning kom Linus och Martin loss. Linus Strömgren förvaltade Martins inspel på bästa sätt och satte bollen i bortre gaveln. En snabb och psykologisk vändning precis före paus. Knappast rättvist då hemmalaget gjort en bra halvlek.
Ett byte inför andra, Ludvig ut och in kom Andy Palm som vb. Vi hade bra kontroll på matchen och AIF fick mest jaga boll. Få chanser men vi var spelförande. Martin hade ett tungt skott som tog i underribban och ut i 63:e minuten. Fler byten där William, Hannes och Billy kom in. Hemmalaget försökte flytta upp men Torpa spelade resolut i försvaret och det skapades bara några halvchanser. Vi fick allt större ytor på mitten och kontrade farligt ett par gånger. På en sådan kom Martin loss i 88:e minuten. Djupledspasset till Billy Svenske var perfekt och med ett välplacerat skott satt 1-3. Matchen var avgjord och vi kunde till slut bärga en trea. Ingen av våra bättre matcher men vi visar ändå styrka och vänder underläge till vinst. Samuel gör flera fina ingripanden men blev straffad vid målet. Försvaret hade mycket att göra men bara ett insläppt mål är helt ok. Mitten vår bästa lagdel, där Murre och Johan dominerade. Framåt är vi som vassast när vi får kontra. Fina mål av Linus och Billy. Martin trivs i rollen som nia och 1+2 gjorde att han dagens matchvinnare. Vi har en bred trupp och denna gång visade William och Billy prov på bra inhopp. Vi går i och med segern upp i topp. Ny svår match väntar formstarka LEIF kommer till Skogsängen nästa söndag.